У США знову скандал: ФБР стежило за журналістом телеканалу

Вівторок, 21 травня 2013, 14:21

Федеральне бюро розслідувань США стежило за керівником вашингтонського бюро телеканалу Fox News Джеймсом Розеном.

Про це повідомив виконавчий віце-президент Fox News Майкл Клементе на сайті телеканалу.

"Ми обурені тим, що дізналися сьогодні, що Джеймс Розен був названий кримінальним спільником, хоча він просто робив свою роботу в якості репортера", - сказав Клементе.

"Насправді, це абсолютно замах на те, що завжди було вільною пресою. Ми однозначно будемо захищати свої права на роботу", - додав він.

Розен заявив у понеділок, що "в якості репортера, завжди дотримувався конфіденційності відносин з усіма моїми джерелами".

Fox News повідомляє, що за кореспондентом стежили в 2010 році, виявляючи джерела витоку в пресу секретної інформації по КНДР.

ФБР прослуховувало телефонні розмови Розена з співробітником Держдепартаменту Цзінь-У Кімом, проти якого заведено справу, стежили за фізичною присутністю журналіста у зовнішньополітичному відомстві США і перехоплювали його особисту електронну пошту.

У бюро підозрюють, що кореспондент Fox News порушив закон, принаймні, як "пособник, підбурювач та/або спільник".

Прес-секретар Білого дому Джей Карні заявив, що він не може коментувати бо "ведеться розслідування".

Але при цьому зазначив, що президент Барак Обама є "сильним захисником Першої поправки", але при цьому стоїть на позиції, що треба "наполегливо захищати наші секрети".

Як відомо, раніше найбільше американське інформагентство Associated Press (AP) звинуватило федеральне міністерство юстиції в тому, що його співробітників прослуховували.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...