Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Кабміні запевняють, що досі раді журналістам

Середа, 22 травня 2013, 20:49

Засоби масової інформації, представники яких, взяли участь в мовчазній акції протесту у Кабміні у середу, акредитації не позбавлятимуть.

Про це повідомила прес-служба уряду.

"Сьогодні під час засідання Кабміну деякі журналісти порушили визначений порядок роботи під час засідання та норми професійної етики. Зокрема, потайки принесли агітаційні матеріали, а замість фахової роботи, для якої були акредитовані, без будь-якого попередження влаштували "протестну акцію", - розповіли своє бачення ситуації в уряді.

"Відповідно до чинного законодавства, розглядається питання щодо позбавлення цих представників ЗМІ акредитації. Варто зазначити, що це стосується персонально журналістів, які порушили порядок, а не засобів масової інформації, які вони представляють", - зазначили у відомстві.

"Кабінет міністрів і надалі відкритий для ЗМІ, зацікавлений в оперативному і об’єктивному інформуванні громадськості про діяльність уряду та всіляко сприятиме  журналістам у виконанні їх професійних обов’язків та забезпечуватиме їх законні права", - додали в уряді.

Як відомо, у середу 10 журналістів під час засідання Кабміну влаштували мовчазну акцію на знак протесту проти побиття їхніх колег Ольги Сніцарчук і Влада Соделя під час мітингів 18 травня, а також проти неадекватної реакції на ці події з боку влади.

Під час виступу Азарова журналісти повернулися до міністрів спинами, на яких було написано: "Сьогодні журналістка! Завтра - ваша дружина, сестра, донька. Дійте!".

На це Азаров вигнав журналістів і наказав позбавити їх акредитації. "Всіх поіменно записати і позбавити акредитації. Ми поважаємо роботу журналістів, але не перетворюйте засідання на цирк", - заявив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...