Комітет з прав людини вимагає покарання винних у сутичках на мітингу

Середа, 22 травня 2013, 22:17

Парламентський комітет з питань прав людини занепокоєний фактами насильства та порушень прав людини, що мали місце під час зібрань 18 травня.

Про це йдеться в оприлюдненій заяві комітету.

Як відомо, під час мітингу відбувся напад на кореспондента "5 каналу" Ольгу Сніцарчук та кореспондента газети "Комерсантъ-Україна" Владислава Соделя.

"Даний випадок викликав широкий суспільно-політичний резонанс і засвідчує необхідність подальшого забезпечення захисту прав журналістів в нашій державі", - сказано в заяві комітету.

"Свобода слова та свобода зібрань є фундаментальними правами людини і повинні бути гарантовані державою", - йдеться в заяві.

"Звертаємо увагу органів державної влади та місцевого самоврядування на необхідність неухильного виконання своїх обов’язків щодо гарантування умов для вільного обміну думками та реалізації права громадян на мирні зібрання", - сказано у документі.

"Комітет наполягає на всебічному, неупередженому і об’єктивному розслідуванні вищенаведених фактів а також перевірці інформації щодо перешкоджання в участі у мирних зібраннях 18 травня та інформації про дії чи бездіяльність працівників міліції по забезпеченню громадського порядку під час їх проведення", - заявили у комітеті.

Комітет також "вимагає від МВС та Генеральної прокуратури притягнути винних осіб до відповідальності".

Напередодні міліція затримала Вадима Тітушка за напад на журналістів Ольгу Сніцарчук та Влада Соделя 18 травня. Він був у складі групи з близько 50 осіб, які влаштували бійку зі свободівцями на Великій Житомирський.

Водночас у вівторок вийшло його відеозвернення, де він стверджує, що їх найняла опозиція.

У середу Шевченківський райсуд Києва випустив Титушка під заставу 22940 гривень.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News