Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Табачник каже, що Міносвіти не примушуватиме вивчати в школі російську

П'ятниця, 24 травня 2013, 10:44

Міністерство освіти не ставило умови щодо обов'язкового вивчення російської мови починаючи з п'ятого класу.

Про це заявив міністр освіти Дмитро Табачник, відповідаючи на питання депутата від Свободи Ірини Фаріон щодо нібито відповідної директиви міністерства.

"Шановний народний депутате, вас не правильно інформували. Жодним чином ніхто не запроваджує примусового вивчення російської мови як другої іноземною з п'ятого класу", - сказав він.

Табачник нагадав, що відповідно до міжнародних європейських стандартів, в українських школах з першого класу вивчається англійська мова, а "друга іноземна мова вибирається педагогічним складом з батьківським колективом".

Він нагадав, що російська серед інших входить до європейських мов, і "ми не можемо утримати" педагогів та батьків конкретного навчального закладу, якщо вони хочуть, щоб їхні діти вивчали російську.

"Жодної директивної політики стосовно російської, іспанської або ще якоїсь мови, не було", - додав він.

Фаріон також поставила питання, чому Міносвіти постійно проводить перевірки та провадить кадрові рішення в інституті українознавства.

У відповідь міністр зазначив, що кадрових змін в інституті уже не було 20 років і "весь керівний склад так чи інакше перебуває в родинних зв'язках" з директором інституту.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування