Чоловік Тимошенко: заяви Кузьміна неадекватні

Середа, 29 травня 2013, 08:26

Чоловік екс-прем’єра Юлії Тимошенко – Олександр -  назвав "неадекватними заяви першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна, що "в Чехії проводилися заходи з дискредитації української влади.

Про це він сказав в коментарі Радіо Свобода
 
За словами Олександра Тимошенка, "таких, як Ренат Кузьмін, наймають тільки для розправи над своїми політичними опонентами".
 
Усі заяви Кузьміна Тимошенко вважає "провокацією і продуманою акцією групи осіб, які намагаються зірвати процес євроінтеграції і підписання угоди про асоціацію восени 2013 року".
 
На думку Тимошенка, "всіма своїми шоу і заявами" Кузьмін "ганьбить не тільки правоохоронну систему і саму Україну, а й звання прокурора і ГПУ і навіть свого президента в очах міжнародної спільноти".
 
Колишнього майора Держохорони Миколу Мельниченка, про якого згадував Ренат Кузьмін, Олександр Тимошенко, за його словами, бачив один раз у житті, у Празі, коли той "після неодноразових невдалих спроб зустрітися" приїхав "пропонувати за винагороду свої послуги", кажучи, ніби на його записах є докази причетності президента Віктора Януковича "і компанії" до вбивства 1996 року народного депутата Євгена Щербаня.
 
"Я не дивуюся, що колись у цього пройдисвіта були дещо інші погляди на нинішню кримінальну владу і життя в Україні, але, може, це був такий же блеф", – сказав Тимошенко про Мельниченка.
 
Тимошенко також заявив, що готовий давати свідчення у кримінальній справі Щербаня, але ці свідчення, на його думку, не вписуються у сценарій ГПУ, а справа про вбивство, у причетності до якого звинувачують його дружину, "повністю розвалена".
 
Раніше Кузьмін заявив, що в Чехії під виглядом політичного притулку людям надали простір для фальсифікації матеріалів слідства.

"А, за заявою Мельниченка, такі фальсифікації планувалися. Обговорювалася можливість звинувачення президента Віктора Януковича в організації вбивства Євгена Щербаня", – заявив заступник генпрокурора.
 
Мельниченко заявляв минулого року, що Олександр Тимошенко запропонував йому "надати завідомо неправдиві свідчення проти президента України Януковича" і "свідчити про те, що нібито саме він (Янукович) є замовником вбивства Щербаня", при цьому "самі записи необхідно було сфальсифікувати".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...