Чоловік Тимошенко заявляє, що готовий дати свідчення у справі Щербаня

Середа, 29 травня 2013, 14:00

Чоловік екс-прем'єра Юлії Тимошенко Олександр готовий дати свідчення у справі про вбивство депутата Євгена Щербаня.

Про це повідомляє офіційний сайт Тимошенко.

"Тимошенко заявив, що готовий дати свідчення у справі про вбивство підприємця", - уточнили соратники екс-прем'єра.

"Але навіть Кузьмін почав розуміти, що після них ГПУ, за новим КПК, буде зобов'язана порушити купу кримінальних справ проти ну дуже відомих особистостей. І такі свідчення ніяк не вписуються в їх сценарій", - відповів чоловік Тимошенко, уточнивши, що готовий дати свідчення , але тільки "не бандитам і фарисеям".

Тимошенко вважає, що в усуненні Щербаня були зацікавлені "дуже відомі зараз люди з зароджувалась в 90-і донецького угруповання".

На його думку, якби Щербань був живий, Ліберальна партія підсилила б свої позиції в Україні, а сам бізнесмен у майбутньому міг би стати президентом.

Чоловік екс-прем'єра також вважає, що якби концентрація промислового та фінансового капіталу, як і раніше, залишалася в руках Щербаня, Рінат Ахметов не став би мільярдером, а Віктор Янукович - президентом.

"Євген Щербань тримав Донбас і плутав плани донецького угруповання, що зароджувалося, на чолі якого стояли дуже відомі зараз нам всім люди", - розповідає Тимошенко.

Він також вважає, що Щербань мав великий авторитет у Росії і міжнародних колах. Це також "не входило в плани донецького угруповання".

Чоловік Тимошенко також прокоментував заяву першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна, про те, що в Чехії, де Олександр Тимошенко отримав політичний притулок, ведеться робота з дискредитації української влади, про що ГПУ повідомив екс-майор Микола Мельниченко.

Тимошенко стверджує, що бачив Мельниченка один раз в житті. Зустрілися вони в Празі. Мельниченко запропонував Тимошенко свої послуги за винагороду.

"Сказав, ніби у нього на плівках щось є про нібито причетність "Януковича і Ко" до вбивства Щербаня. Я поважаю себе і репутацію чесних людей. Мельниченко - людина без честі і совісті", - каже Тимошенко.

Він також упевнений, що зараз "майор повністю ліг під "проффессора юридичних наук" Кузьміна з усіма витікаючими для нього особисто і, на жаль, для багатьох інших, наслідками".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування