У Богатирьової заявили, що у клініці таки допомагали пораненому

Четвер, 30 травня 2013, 12:20

У МОЗ не давали оцінки діям співробітників клініки Healthy&Happy, яку звинувачували в ненаданні допомоги 34-річному Анатолію Парфенюку, що помер біля її входу.

Про це заявили у Міністерстві охорони здоров'я, спростування інформації щодо перевірки комісією МОЗ клініки.

"Міністерство охорони здоров’я не уповноважене давати оцінку діям кримінального характеру або проводити слідчі дії. Комісія міністерства була створена виключно для перевірки додержання ліцензійних умов провадження господарської діяльності Healthy&Happy", - уточнили у міністерстві.

Як відомо, що 23 квітня 2013 року на вул. Саксаганського у місті Києві сталася бійка, в результаті чого було поранено людину, яка загинула від отриманих ран.

Згідно з розповідями свідків, працівники клініки Healthy&Happy, розташованої поруч, вчасно не відреагували на звернення громадян про надання допомоги.

"Відповідно до звернення департаменту охорони здоров'я Київської міськдержадміністрації, трагічна подія, яка трапилась у Києві на вулиці Саксаганського 23 квітня 2013 року, стала підставою для проведення позапланової перевірки дотримання Healthy&Happy ліцензійних умов провадження господарської діяльності", – пояснила начальник управління контролю якості медичних послуг МОЗ Тетяна Донченко.

За її словами, перевірка виявила ряд недоліків в організації медичного процесу Healthy&Happy, які, переважно, стосувались алгоритму проведення певних лабораторних досліджень і застосування уніфікованих клінічних протоколів.

"Ці недоліки не критичні. Отже, не могли бути підставою для анулювання ліцензії. Саме тому Healthy&Happy отримало розпорядження про усунення порушень ліцензійних умов відповідно до чинного законодавства з обов’язковими для виконання рекомендаціями усунути ці недоліки протягом трьох місяців", - розтлумачила Донченко.

Також комісія встановила, що "лікар-ортопед-травматолог надавав невідкладну медичну допомогу потерпілому із ножовим пораненням відповідно до протоколів та стандартів надання медичної допомоги з медицини невідкладних станів".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування