Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МОЗ виправдало клініку, яка відмовилася допомогти пораненому киянину

Середа, 29 травня 2013, 14:26

У МОЗ не знайшли провини в діях клініки Healthy & Happy, яку звинувачували в ненаданні допомоги 34-річному Анатолію Парфенюк.

Про це пише газета "Вести".

"Ортопед-травматолог надавав допомогу згідно стандартів медичної допомоги, які затверджені Міністерством. А оцінку його діям мають дати правоохоронні органи", - зазначили в МОЗ.

"Комісія виявила порушення у господарській діяльності, наказали клініці усунути їх протягом трьох місяців", - додали там.

У міліції зараз справу про вбивство розслідують, але говорити про це відмовляються.

"По клініці зараз йде розслідування і закінчиться воно звільненням двох дівчаток з приймальні. Адже всім відомо, що належить цей заклад дружині Тігіпко. За результатами експертизи при наданні своєчасної допомоги шанс вижити у Толіка був, хоч і маленький", - розповів друг Парфенюка.

За інформацією джерел видання в правоохоронних органах, вбивство сталося таки через бізнес-інтереси Парфенюка.

Крім офіційної роботи на фірмі "Термобуд Україна", він займався цінними паперами.

Тим часом друзі Анатолія зібрали 100 тисяч гривень. Готові виплатити їх за інформацію про злочинців. Але за вказаними номерами телефону їм так ніхто і не подзвонив.

Як відомо, 23 квітня невідомий вдарив Парфенюка ножем. Через дорогу від місця трагедії знаходиться клініка, куди побігли за допомогою перехожі.

За словами свідка подій Лізи Татарінової, бігали до лікарів тричі, але дівчина в приймальні відповіла, що приймають вони тільки "за попереднім записом".

Вмовили вийти до ще дихаючого Анатолія тільки після погроз викликати журналістів з камерами. Через деякий час лікар прийшов, але Парфенюк вже помер.

На наступний день в МОЗ заявили, що створили спеціальну комісію і проведуть позапланову перевірку установи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування