Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Декларація мільярдера Новинського залишиться таємницею, хоча в ЦВК її мали отримати

Вівторок, 11 червня 2013, 10:42

Кандидат в депутати по 224 округу  Вадим Новинський та інші кандидати не оприлюднюватимуть свою декларацію про доходи на відміну від тих, що йшли на вибори 28 жовтня 2012 року.

Про це "Українській правді" повідомили у прес-службі ЦВК, посилаючись на закон про вибори народних депутатів.

"У законі про вибори народних депутатів говориться, що на проміжних виборах подання декларацій не потрібно", - повідомили УП у прес-службі.

На уточнююче питання, чи взагалі декларації не були подані, чи просто ЦВК не буде їх оприлюднювати, у прес-службі зазначили "що вони мають право їх не подавати".

Згідно з частиною 6 статті 107 закону про вибори "При проведенні позачергових виборів депутатів декларація про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру кандидатами в депутати не подається".

Водночас цей же закон вимагає оприлюднення декларацій всіх кандидатів в депутати, якщо вони йдуть на звичайній вибори до ВР, а не довибори.

Між тим, як повідомив "Українській правді" єдиний кандидат від опозиції Дмитро Білоцерковець, у ЦВК, коли подавалися документи, у нього декларацію вимагали.

"Коли ми здавали документи, там був папірець, в якому був перелік усіх необхідних для реєстрації документів. Серед них було вказано і декларацію про доходи", - повідомив він Українській правді.

Папірець, згідно з яким подавалися на реєстрацію документи
Папірець, згідно з яким подавалися на реєстрацію документи до  ЦВК

Як відомо, довибори по 224 округу мають відбутися 7 липня після того, як обраний за цим округом Павло Лебедєв був призначений міністром оборони.

Партія регіонів підтримує мільярдера Вадима Новинського, партнера Ріната Ахметова. Новинський рік тому отримав українське громадянство. Згідно з глобальним рейтингом мільярдерів Forbes його статок складає 1,9 мільярд доларів, а сам молодший партнер Ахметова по гірничо-металургійному холдингу "Метінвест" займає 792 місце в світі.

Від об’єднаної опозиції на вибори йде УДАРівець Дмитро Білоцерковець, який раніше балотувався до міськради Севастополя, набрав близько 30%, однак програв кандидату від Партії регіонів Володимиру Яцубі.

Також кандидатом в депутати Севастопольської міськради зареєстровано лідера фракції "Комуністи Севастополя" Василя Пархоменка.

Загалом зареєстровано 23 претенденти на депутатське крісло по 224 округу, що у Севастополі.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...