Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кірєєв відпустив члена Нацради з телебачення, якого судять за хабар

Середа, 12 червня 2013, 12:20

Члена Нацради з питань телебачення та радіомовлення Євгена Баранова та члена Громадської ради при цьому органі Андрія Соломаху судять за отримання хабара.

Про це у середу повідомляє "Телекритика" із посиланням на журналістів "Слідство. Інфо", які відвідали судове засідання, на якому підсудним обирали міру запобіжного заходу.

"6 червня чиновників було затримано співробітниками СБУ за підозрою в "отриманні неправомірної вигоди" (так у новому КПК називається хабар) та відправлено до ізолятору тимчасового тримання", - зазначають журналісти.

Баранов, і Соломаха, якого слідство вважає посередником, давати покази правоохоронцям відмовилися.

За версією слідства, чиновники вимагали 40 тисяч доларів хабара за надання ліцензії на супутникове мовлення рекламному телеканалу РТПС.

Під час суду 8 червня, на якому головував суддя Родіон Кірєєв, який раніше засудив екс-прем'єра Юлію Тимошенко до 7 років за підписання "газових" угод, вирішувалося питання про обрання запобіжного заходу. Обвинувачення вимагало утримання під вартою, адвокати підозрюваних - підписку про невиїзд (за новим КПК це називається "особисте зобов'язання").

Після двогодинної перерви суддя Родіон Кірєєв вирішив відпустити Баранова під "особисте зобов'язання". "Слідство. Інфо" одразу після рішення суду поставило пану Баранову кілька запитань. Він сказав, що ні в чому не винен та й узагалі їхав провідати друга.

Випустили під "особисте зобов'язання" також і Соломаху, оскільки у нього троє неповнолітніх дітей.

Баранова було призначено членом Нацради за квотою Партії регіонів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...