Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За напад на журналістів 18 травня судитимуть 4 осіб

Вівторок, 18 червня 2013, 17:48

У справі нападу на журналістів Ольгу Сніцарчук і Владислава Соделя 18 травня у Києві судитимуть чотирьох осіб.

Про це сказав заступник генерального прокурора Анатолій Пришко на засіданні тимчасової слідчої комісії Верховної Ради 18 червня, повідомляє "Телекритика".

"По цій справі четверо вже йдуть до суду", - сказав він.

Раніше прокуратура Шевченківського району Києва затвердила і скерувала до Шевченківського райсуду обвинувачувальний акт стосовно одного підозрюваного в хуліганських діях і перешкоджанні журналістам – Вадима Титушка, а досудове розслідування стосовно інших трьох підозрюваних тривало.

Зі слів Пришка, за цей рік загалом відкрито близько 150 кримінальних проваджень щодо порушення прав журналістів, у тому числі 40 – за 171 статтею Кримінального кодексу (перешкоджання діяльності журналістів), 8 із них скеровано до суду.

Як відомо, 18 травня, під час мітингу опозиції у столиці невідомі у спортивних костюмах до крові побили журналістів Ольгу Сніцарчук та Владислава Соделя. 

Це відбувалося на очах правоохоронців, які не захищали журналістів, хоча ті зверталися по допомогу. Також представники міліції не скористалися фото і відеоматеріалами, аби оперативно затримати нападників.

Шевченківське райуправління міліції у зв'язку з подіями 18 травня у центрі Києва розслідує кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 КК України "хуліганство" та ч. 1 ст.171 КК "Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування