Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутат "Батьківщини" поскаржилася на тиск на родинний бізнес

Середа, 19 червня 2013, 14:55

Народний депутат від "Батьківщини" Ірина Купрейчик заявляє про тиск на неї з метою переходу до парламентської більшості.

З трибуни Верховної Ради вона розповіла про втручання у господарську діяльність агропідприємства "Нива-Агротех", яким тепер керує її донька, з боку посадових осіб Міністерства доходів і зборів та інших контролюючих та правоохоронних органів.

Купрейчик повідомила, що коли вона була обрана до парламенту та передала керівництво підприємством своїй доньці, проти агропідприємства систематично почали проводити перевірки та за надуманими підставами почали відкривати кримінальні справи.

Опозиціонерка переконана, що подібні дії здійснюються виключно з політичних мотивів з метою тиску на неї, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

За словами Купрейчик, слідче управління ГУ Міндоходів у Сумській області проводить досудове розслідування щодо кримінального правопорушення стосовно службових осіб ТОВ "Нива-Агротех".

Відомство нібито встановило, що підприємство у 2011 році отримало готівкові кошти на поповнення обігових коштів підприємства від компанії-нерезидента TRANSALPINA GMBH (Німеччина) у сумі близько 1,5 млн євро.

Купрейчик наголошує, що зазначені обставини не відповідають дійсності, оскільки чинний порядок грошових операцій та розрахунків взагалі не передбачає можливості отримання одним підприємством готівкових коштів від компанії-нерезидента.

Також, за її словами, необґрунтованість та безпідставність висновків досудового розслідування підтверджує й те, що нібито ці порушення ТОВ "Нива-Агротех" були допущені ще у 2011 році, а стали предметом розслідування лише у 2012 році.

При цьому, за словами Купрейчик, до цього часу жодних зауважень до підприємства з боку контролюючих органів не було.

"Я заявляю, що подібний тиск на підприємство здійснюється з політичних мотивів з метою незаконного впливу на народного депутата", - наголосила Купрейчик.

Опозиціонерка зазначила, що у 2011 році саме вона очолювала ТОВ "Нива-Агротех", однак оскільки на даний час є народним депутатом, то зараз директором підприємства є її донька.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування