Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В "Батьківщині" заявляють про нову хвилю тиску на їх нардепів

Вівторок, 11 червня 2013, 15:26

Об’єднана опозиція вимагає від міністерств та відомств припинити "безпідставне та політично-мотивоване переслідування народних депутатів від фракції "Батьківщина".

Про це йдеться в заяві "Батьківщини".

"Слідом за Генеральною прокуратурою та МВС, одним із каральних органів влади, який системно використовується для здійснення політичних репресій, залякування та тиску на народних депутатів від опозиції стало Міністерство доходів та зборів", - йдеться в заяві.

Зокрема, за інформацією партії, податковою міліцією Сумської області 18 травня 2013 року було розпочато кримінальне провадження за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК, нібито за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах посадовими особами ТОВ "Нива-Агротех".

По цій справі 11 червня 2013 року, вже вдруге викликалися на допит у якості свідків посадові особи вказаного підприємства та народний депутат від фракції "Батьківщина" Ірина Купрейчик.

В "Батьківщині" розцінюють цей факт, як свідчення прямого тиску на народного депутата від опозиції, помсти за її політичну діяльність та критику влади.

"Адже порушена кримінальна справа, за висновками юристів - безпідставна", - заявили в партії.

"Безпрецедентний тиск влади сьогодні відчувають й інші депутати від "Батьківщини", до яких спочатку звертаються з пропозиціями піти на співпрацю із режимом, а в разі відмови порушуються кримінальні справи та здійснюються різноманітні провокації", - йдеться в заяві.

В Об’єднаній опозиції заявляють, що "владі не вдасться реалізувати план по розколу та знищенню найбільшої опозиційної фракції у Верховній Раді, і ми будемо захищати наших соратників усіма доступними методами".

Як відомо, раніше Купрейчик тимчасово виїжала за кордон через тиск влади

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування