Політичне переслідування Тимошенко має бути припинено - сенатор США

Середа, 19 червня 2013, 16:43

Сенатор США і представник більшості в Сенаті Дік Дурбін заявляє, що влада України повинна звільнити Юлію Тимошенко на підставі рішення Європейського суду з прав людини.

Про це він заявив, представляючи проект своєї резолюції у Сенаті США, повідомили в прес-службі Тимошенко.

"Україна є перспективним і надійним новим членом спільноти вільних ринкових демократій. Ось чому перебування Юлії Тимошенко впродовж майже двох років за гратами є настільки тривожним", - вважає сенатор.

За його словами, якщо Україна є членом співтовариства демократій, то "вона не буде вибірково кидати політичних супротивників у в'язницю за політичні рішення".

"Ця резолюція проста: вона закликає Україну поважати Європейський суд з прав людини в рішенні по справі пані Тимошенко і негайно звільнити її з в'язниці", - додав Дурбік.

"...сенат також закликає членів Європейського Союзу включити звільнення Тимошенко з ув'язнення до переліку важливих критеріїв для підписання угоди про асоціацію України з Євросоюзом на саміті Східного партнерства у Литві", - йдеться у проекті резолюції.

В прес-службі нагадали, що Дурбін у співавторстві з чотирма іншими сенаторами підготували та направили на розгляд сенатському комітету з міжнародних відносин проект резолюції із закликом до влади України звільнити Тимошенко на підставі рішення Європейського суду.

Як відомо, 30 квітня 2013 року Європейський суд з прав людини визнав незаконним та політично мотивованим арешт Тимошенко та подальше її тримання під вартою.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News