Яценюк у Василькові розповів, що влада хотіла скупити 5 тисяч голосів

Неділя, 2 червня 2013, 17:10

Склад виборчої комісії у Василькові не змінився з 2010 року, коли "Батьківщину" та "Фронт змін" не допустили до місцевих виборів.

Про це заявив лідер парламентської фракції ВО "Батьківщина" Арсеній Яценюк, відвідавши у Василькові штаб єдиного кандидата в мери міста від опозиції Сергія Сабова, повідомили  у прес-службі "Батьківщини".

Він також зазначив, що, за даними опозиції, Партія регіонів на виборах у Василькові займається цілеспрямованою скупкою голосів.

"За нашими даними, вказівка була скупити до 5 тисяч голосів", - заявив Яценюк.

У свою чергу, Сабов розповів про зафіксовані спостерігачами від опозиції порушення на виборчих дільницях.

 фото - Twitter, Vladlen Sergiyenko

Також Яценюк разом із Сабовим побували на кількох виборчих дільницях.

Зокрема, на 73-й дільниці спостерігачі від опозиції розповіли про грубе порушення виборчого законодавства: виявилося, що бюлетенем літньої жінки, яка прийшла на дільницю, вже проголосували.

Як повідомляють представники опозиції, аналогічні випадки та інші порушення зафіксовані й на інших дільницях Василькова.

Також Яценюк побував у тервиборчкомі, де поспілкувався із секретарем виборчої комісії, яка працювала в ТВК 2010 року, і попередив її про відповідальність за порушення виборчого законодавства.

Як зауважив Яценюк, склад виборчої комісії у Василькові той самий, що й 2010 року, коли тут не допустили до місцевих виборів "Батьківщину" та "Фронт Змін".

Окрім того під час переїзду до однієї з дільниць у школі №7 Яценюк зупинився біля машин, які стояли вздовж дороги разом із авто правоохоронців.

"Виявилося, що спостерігачі від опозиції виявили автомобілі, якими, ймовірно, здійснювалися "каруселі" - підвіз людей на дільниці. Представник правоохоронних органів запевнив Арсенія Яценюка, що міліція розбереться із цим інцидентом", - зазначили у прес-службі "Батьківщини".

Як відомо, вранці 2 червня на дільниці №321285 було заактовано перше порушення: голова ДВК самостійно відкрила сейф, але кількість бюлетенів не відповідає кількості виборців.

Спостерігачі повідомляють про численні порушення в ході голосування. Проте правоохоронці заявляють, що порушень не виявлено, а скарг від населення не надходило.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування