Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд заборонив журналісту промовляти вголос назву комунального "Водоканалу"

Четвер, 20 червня 2013, 16:56

Жовтневий райсуд Запоріжжя виніс рішення, яким заборонив журналісту Богдану Василенко в особистих розмовах розповідати про комунальне підприємство "Водоканал".

Як пише "Запоріжжя. Коментарі" з посиланням на авторську колонку Василенко і рішення суду, наприкінці травня в газеті "Субота плюс" був опублікований матеріал "Старезна прибутковість запорізького "Водоканалу" авторства Василенко. У тексті розповідалося про численні фінансові порушення в комунальному підприємстві.

Після виходу статті представники КП "Водоканал" звернулися до суду з позовом про захист ділової репутації та спростування недостовірної інформації. На початку поточного тижня суд задовольнив позовні вимоги "Водоканалу" і зобов'язав "Суботу плюс" дати офіційне спростування. Крім того, служителі Феміди постановили "заборонити ТОВ "Медіакомпанія "Слово", ... Василенко Ірині Андріївні (шеф-редактор "Суботи плюс" - ред.) ... Василенко Богдану Юрійовичу (головний редактор, автор матеріалу - ред.) поширювати будь-яким чином (у тому числі і в розмовах з якими-небудь особами) недостовірну (на думку суду - ред) інформацію".

Суд заборонив Василенко у приватних бесідах висловлювати свої особисті судження та припущення щодо витрати бюджетних коштів, а також висловлювати свою особисту думку щодо керівництва КП "Водоканал".

Сам журналіст упевнений: суддя Скользнєва, яка розглядає позов комунальників, виконувала замовлення і винесла незаконне рішення (у законодавстві відсутнє таке поняття, як "судова заборона говорити").

"Потурати беззаконню я не збираюся, і виконувати судові "заборони на розмову" не буду. Тим більше, що з рішення суду неясно, заборонено мені говорити окремі слова або пропозиції, у зв'язку з "Водоканалом" або взагалі. Так що пані Скользнєвой належить ще раз розповісти мені про труднощі суддівської житті - коли вона мене буде до в'язниці саджати за невиконання рішення нашої інквізиції ... тобто, суду, звичайно.

Але такий розвиток подій можливий, якщо в Апеляційному суді маразм досяг тих же вершин, що і в судах районних. Сподіваюся, що це не так. І що у деяких панів у мантіях ладно совість - хоча б шматок здорового глузду залишився ", - заявив Василенко.

Богдан Василенко балотувався в народні депутати України від партії "УДАР".

Як відзначає видання, Жовтневий суд Запоріжжя називають "місцевим Печерським судом", який славиться необ'єктивним розглядом справ і несправедливими вироками.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування