Курченко купує величезний медіахолдинг

Четвер, 20 червня 2013, 22:41

Власник групи компаній ВЕТЕК Сергій Курченко домовився про купівлю UMH group, що входить до трійки найбільших медіахолдингів країни.

Про це повідомляє Forbes.ua.

Видання публікує заяву головного редактора Forbes Україна Володимира Федорина. "Я вважаю продаж Forbes Україна (входить в UMH group - ред) кінцем проекту в його нинішньому вигляді. Я переконаний, що покупець переслідує одну з трьох цілей (або всі три відразу)

1. заткнути журналістам рот перед президентськими виборами,

2. відбілити власну репутацію,

3. використати видання для вирішення питань, які не мають нічого спільного з медіа-бізнесом ".

 Заява головреда Forbes Украина Володимира Федорина

За повідомленням джерел "Комерсант-Україна", UMH, який вважається таким, що належить Борису Ложкіну, у четвер завершив переговори про залучення зовнішнього фінансування.

Інформацію про закриття угоди підтвердив і генеральний директор Concorde Capital Ігор Мазепа, якого UMH залучила для пошуку зовнішнього інвестора.

Раніше Ложкін заявляв про плани залучити від $ 40 млн. до $ 70 млн., весь холдинг він оцінював в $ 450-500 млн.

У неофіційних бесідах один з менеджерів UMH повідомив, що прес-реліз про залучення коштів планується поширити в п'ятницю вранці.

Поява інформації про залучення UMH інвестицій співпала з хвилею неофіційних повідомлень про те, що купівлею частки в групі або її окремих проектах цікавиться компанія ВЕТЕК Сергія Курченка, а також сина президента Олександра Януковича.

Співрозмовники видання, зокрема, говорили про зустрічі Ложкіна і Олександра Януковича на початку травня, а також вказували на перше інтерв'ю Сергія Курченко пресі, яке вийшло в журналі "Кореспондент" і нібито було частиною домовленості.

На цьому тижні в прес-службі групи "МАКО" Олександра Януковича заявили, що у нього немає жодних планів з придбання медіаактивів. Аналогічні заяви раніше робила і ВЕТЕК.

Близько 80% UMH Group належить компанії Integrity International Holding, основними співвласниками якої є Ложкін (близько 75%), а також топ-менеджери групи і структури, близькі до російських медіабізнесменів Леоніда Макарона і Вадима Горянінова.

Ще 15% UMH Group належить низці інвестфондів і приватних інвесторів, які купили в 2008 році GDR компанії під час розміщення на Франкфуртській біржі. Решта 5% розподілені між компаніями, близькими до Петра Порошенка, Concorde Capital, а також колишніми міноритаріями KP Media, включаючи Dragon Capital.

UMH Group об'єднує медіапроекти в сегментах преси, радіо та інтернету в Україні та Росії.

Партнерами UMH в медіабізнесі з неконтрольними частками є Ігор Суркіс (радіо "Динамо"), Геннадій Боголюбов (газета "Комсомольська правда"), група СКМ (холдинг United Online Ventures, що контролює інтернет-портали bigmir.net, tochka.net і i.ua ).

На цьому тижні UMH і партнер групи Геннадій Боголюбов повідомили про продаж журналу "Фокус" компанії Vertex United одеських бізнесменів Бориса Кауфмана та Олександра Грановського. Наприкінці квітня Петро Порошенко продав UMH свою частку в журналі "Кореспондент", сайті korrespondent.net і радіостанції "Наше радіо".

У четвер Антимонопольний комітет повідомив про видачу United Media Holding NV, холдинговій компанії медіагрупи, дозволу на викуп у міноритаріїв часток в "Комсомольській правді", радіостанціях "Радіо "Довіра", Europa Plus, "Джем ФМ", компаніях "Радіорама" і "Укрполіграфмедіа".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...