Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Землетрус в Кривому Розі викликаний розробкою копалин - вчені

Вівторок, 25 червня 2013, 10:41

Землетрус в Кривому Розі, потужністю 4 бали за шкалою Ріхтера, швидше за все був викликаний з розробкою корисних копалин.

Про це заявив заступник начальника головного центру спеціального контролю Державного космічного агентства Володимир Шапка, якого цитує ТСН.

Він уточнив, що в цьому районі їх техніка фіксує приблизно три-чотири таких коливань на рік, правда, вони значно слабкіше.

"І в більшості випадків, всі мають техногенну причину, тобто пов'язані з розробкою корисних копалин", - пояснив Шапка.

Це підтверджують і в самому Кривому Розі. Через видобуток корисних копалин, який йде тут вже майже 200 років, все місто, в прямому сенсі, стоїть на величезних порожнинах. Які процеси там відбуваються, до цих пір не знає ніхто, адже програма з їх моніторингу поки тільки в проекті.

"Там може дощем підмочити, якісь процеси, величезні частини ґрунту зсуваються, обвалюються. Де це трапиться, коли, до яких наслідків призведе, - все це сьогодні не можна сказати", - зазначив керівник управління з питань надзвичайних ситуацій Криворізького виконкому міськради Сергій Жупинас .

Через Кривий Ріг проходить розлом континентальної гранітної плити і навіть маленький її рух може викликати коливання земної поверхні.

Як відомо, в ніч на понеділок близько півночі в місті Кривий Ріг стався землетрус силою від 4 до 5 балів за шкалою Ріхтера.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...