У Кривому Розі стався землетрус

Понеділок, 24 червня 2013, 09:39

В ніч на понеділок близько опівночі в місті Кривий Ріг стався землетрус силою від 4 до 5 балів за шкалою Ріхтера.

Як повідомляє прес-служба Держслужби з надзвичайних ситуацій, о 00:25 до оперативно-координаційного центру управління ДСНС у Дніпропетровській області надійшло повідомлення від мешканців Кривого Рогу про підземний поштовх.

За інформацією найближчих сейсмічних служб: відділу сейсмології інституту геофізики Академії наук України (м. Сімферополь, АР Крим) та Державного космічного агентства Головного центру спеціального контролю (смт Городок, Київська область) зафіксовано сейсмічну активність силою від 4 до 5 балів за шкалою Ріхтера.

Відзначається, що землетрус не перевищив фонової сейсмічності міста.

Повідомлень про руйнування або пошкодження будівель, транспортних комунікацій, ліній електрозв’язку, загиблих та постраждалих не надходило.

Підрозділами ДСНС проведено об’їзд міста. Не зафіксовано створення потенційної загрози об’єктам економіки та життєдіяльності або їх функціонуванню.

Головним управлінням ДСНС у Дніпропетровській області спільно із інститутом геофізики Академії наук України та Державним космічним агентством Головного центру спеціального контролю встановлюється точна інформація щодо глибини поштовху та епіцентру сейсмічної активності.

За попередніми висновками фахівців, життю та здоров’ю громадян нічого не загрожує.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...