Опозиція вимагає припинити тиск на її депутатів та родинні бізнеси

Вівторок, 25 червня 2013, 12:21

Опозиція вимагає від влади припинити переслідування опозиціонерів і їхніх родин та покарати тих, хто чинить тиск на депутатів опозиції та їхніх близьких.

Відповідну заяву підписали Арсеній Яценюк, Віталій Кличко, Олег Тягнибок і ще понад 100 представників опозиції в парламенті, її оприлюднила депутат Леся Оробець у Facebook.

У ній йдеться про десятки випадків політичних утисків, зокрема про тиск на "родини народних депутатів Ірини Купрейчик, Лесі Оробець і кандидата у народні депутати по 132 мажоритарному округу Аркадія Корнацького".

"Опозиціонерів шантажують нищенням підприємств, до яких мають відношення родичі народних депутатів або кандидатів у народні депутати", - сказано в заяві.

"За сприяння місцевої влади та правоохоронних органів організовуються рейдерські збройні напади. Податкова адміністрація проводить необґрунтовані податкові перевірки та здійснює систематичний тиск на підприємства та фірми, які належать опозиційним діячам або їхнім родинам", - заявляють опозиціонери.

Заява опозиції з вимогою припинити переслідування опозиціонерів і їхніх родин
Заява опозиції з вимогою припинити переслідування опозиціонерів і їхніх родин

Так, податкова міліція Сумської області 18 травня відкрила провадження за фактом ухиляння від сплати податків посадовими особами ТОВ "Нива-Агротех", з приводу якого допитують депутата "Батьківщини" Ірину Купрейчик.

За твердженням опозиціонерів, її змушують вийти з фракції.

"Не менш безпідставно порушено кримінальну справу нібито за несплату податків проти ТОВ "Фенікс Капітал", у якій працює чоловік народного депутата від "Батьківщини" Лесі Оробець – Олександр Омельчук, який внаслідок такого тиску змушений виїхати за межі України", - йдеться у заяві.

Оробець пропонують "змінити її політичну позицію і відмовитися від антикорупційної діяльності в обмін на "правовий" розгляд резонансної справи", зазначає опозиція.

Опозиціонери також згадують про спроби рейдерського захоплення ТОВ "Агрофірма Корнацьких", засновником якої є кандидат у нардепи від опозиції у Первомайську.

Депутати опозиції розцінюють ці дії владних органів "як демонстрацію вибіркового правосуддя, а також свідчення прямого тиску…" – і вимагають у президента і керівних органів виконавчої і судової влади припинити переслідування своїх колег та їхніх родичів.

Під вимогою припинити переслідування опозиціонерів і їхніх родин підписалися Яценюк, Кличко, Тягнибок і ще понад 100 опозиціонерів
Під вимогою припинити переслідування опозиціонерів і їхніх родин підписалися Яценюк, Кличко, Тягнибок і ще понад 100 опозиціонерів

 

 
 

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування