Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На журналістів СТБ напали за зйомку забудови лісу в Ірпені

Четвер, 27 червня 2013, 15:57

Під час зйомки забудови зелених територій в Ірпені на оператора телеканалу СТБ напали.

Про це у своєму блозі на "Українській правді" написала журналістка Ірина Федорів.

"Після скандальної сесії (міськради Ірпеня, де розглядалося питання забудови зелених територій міста) журналістка програми "Вікна-Новини" Ірина Драбок вирішила проїхатись Ірпенем й подивитись, що будують забудовники", - повідомила Федорів.

"На сесії погодили зонування та генплан. Ми поїхали на одну вулиць, де були зведені нові будинки. Оператор почав знімати адресні плани. В цей час я пішла разом з місцевим жителем Лаврентієм поспілкуватися з мешканцем який живе в одному з таких будинків. Потім повернулася по оператора. Я побачила як 5 чоловіків його скрутили, заламували йому руки. Він стояв на вулиці," – процитувала вона розповідь Ірини Драбок про те, як їх зустріли люди забудовника.

"В нього намагались відібрати й зламати техніку. У цей час я почала голосно кричати, що ми журналісти. Оператор неодноразово наголошував, що він оператор телеканалу СТБ. Через скручені руки не міг дістати посвідчення", - розповіла кореспондентка.

"Оператора відпустили лише тоді, як викликали міліцію. Вони тримали наш штатив. Але коли оператор почав знімати погрози, з камери вирвали об'єктив і забрали у своє авто", - додала вона.

"Це знімали на мобільний, поруч з нами так само новобудову знімала інша група "Надзвичайних новин". Я покликала на допомогу, поки ми чекали міліцію. Під'їхала міліція. "Надзвичайні новини" фільмували увесь процес. Саме на вимогу міліції нам повернули об'єктив. Це так само зафільмовано", - зазначила Драбок.

"Я вважаю, що це було кричуще перешкоджання журналістській діяльності просто посеред білого дня на вулиці при свідках і камерах напали на знімальну групу," – додала вона.

"З свого боку ми зробимо все можливе, аби притягнути людей, що перешкоджали професійній діяльності журналістів до відповідальності", - заявила Федорів.

"Громада та нечисленні депутати Ірпеня сподіваються, що прокуратура, яка зараз доволі ефективно працює над захистом в суді Біличанського лісу, візьметься і за Ірпінь, де сьогодні на сесії депутати не лише проклали шлях до подальшого дерибану рекреаційного ресурсу, але й зухвало відмовили прокуратурі у задоволенні чергових протестів правоохоронців", - підкреслила вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:10
Bloomberg: Макрон лобіює заміну фон дер Ляєн на посаді голови Єврокомісії
00:00
гімнастикаВерняєв став срібним призером чемпіонату Європи
23:51
Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку - Міноборони
23:12
У Білому домі розповіли, чому США передали Україні ракети ATACMS ще у березні
22:48
Салліван: Через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
Усі новини...