Рибак припинив роботу заблокованої "регіоналами" ТСК про фальсифікації виборів

Середа, 5 червня 2013, 11:33

Верховна Рада припинила роботу тимчасової слідчої комісії з розслідування можливих фальсифікацій на виборах депутатів Ради.

Про це оголосив голова Верховної Ради Володимир Рибак.

"Оголошується про припинення повноважень тимчасової комісії Верховної Ради з питань розслідування фактів перегляду волевиявлення українського народу на парламентських виборах 2012 року", - сказав він.

"Комісія мала прозвітувати про виконання роботи не пізніше місяця від дня прийняття постанови  про її утворення, тобто 21 квітня цього року. А відповідно до регламенту, у разі не надання ТСК звіту ВР у визначений термін, повноваження такої комісії вважаються припиненими з наступного дня після терміну подання ТСК звіту", - додав Рибак.

"21 травня 2013 року закінчився термін діяльності комісії. І комітет дав такий лист", - зазначив Рибак.

Як відомо, депутати від Партії регіонів та комуністи блокували роботу комісії.

Депутат від Свободи Ігор Швайка заявив, що за блокування роботи комісії несуть відповідальність особисто лідери обох фракцій: Петро Симоненко та Олександр Єфремов.

"Я би хотів назвати конкретні прізвища людей, які зробили роботу цієї комісії неможливою – це депутат Єфремов і Симоненко. Я хотів би назвати прізвища людей, які системно не виконували свої обов'язкі, передбачені конституцією і регламентом  – Колесніченко, Лук'янов, Мельниченко, Олійник, Парасків, Шпенлв і від КПУ Матвєєв", - заявив він.

"Це ті люди, які жодного разу не з'явилися, про причини не поінформували, а в особистих розмовах чітко казали, що це є окрема вказівка керівництва фракції. Тому відповідальність за бездіяльність цієї комісії лежить на Комуністичній партії регіонів", - заявив він.

А голова комісії Арсен Аваков заявив, що звіт був поданий вчасно, але в апараті його не прийняли.

"Ми вимагаємо оприлюднити звіт  ТСК, який вчасно був поданий до сектору реєстрації ВР і не був прийнятий. Я до вас, пане голово, звернувся вчасно письмово з проханням надати слово для оприлюднення висновку ТСК", - наголосив він.

Основним висновком комісії є те, що ЦВК могла оголосити переможців по всіх 5 проблемних округах, маючи технічну можливість за допомогою відеозображення з усіх  виборчих дільниць

Звіт комісії можна прочитати тут.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News