Комітет запропонував Раді ухвалити закон про перевибори в 5 округах

Середа, 5 червня 2013, 21:44

Комітет Ради з питань державного будівництва та місцевого самоврядування рекомендує парламенту проголосувати у першому читанні закон про перевибори у 5 округах.

Про це повідомила прес-служба голови комітету, депутата Партії регіонів Давида Жванії.

За рішення рекомендувати підтримати законопроект №2971д "Про повторні вибори народних депутатів України в одномандатних виборчих округах №№94, 132, 194, 197, 223" проголосувала більшість членів комітету.

У тексті законопроекту зазначено встановити, "що виборчий процес повторних виборів депутатів розпочинається за шістдесят днів до дня голосування, у разі якщо цей закон набере чинності за шістдесят два або більше днів до дня голосування".

"У разі якщо цей закон набере чинності менш ніж за шістдесят два дні до дня голосування, виборчий процес розпочинається не пізніш як на другий день після дня набрання чинності цим законом", - сказано в законопроекті.

"Центральній виборчій комісії оголосити про початок виборчого процесу повторних виборів депутатів не пізніше, як на наступний день після дня набрання чинності цим законом", - йдеться в документі.

Також у проекті закону прописано, що він має одноразове застосування, отже втрачає чинність в день, наступний за днем набуття повноважень обраних на повторних виборах народних депутатів.

Як відомо, екс-кандидати в депутати Ради Леонід Даценко, Микола Булатецький, Аркадій Корнацький, Віктор Романюк (всі - від "Батьківщини") і Юрій Левченко ("Свобода") скаржаться на репресії та вимагають невідкладно провести перевибори на округах №№ 94, 132, 194, 197, 223.

5 листопада 2012 року ЦВК визнав неможливим встановлення достовірних результатів голосування в мажоритарних округах №№ 94, 132, 194, 197, 223.

6 листопада Рада рекомендувала ЦВК призначити повторні вибори депутатів Ради в цих округах, однак ЦВК відмовляється це зробити без законодавчого врегулювання.

Уряд розробив нормативну базу для проведення повторних виборів до Верховної Ради у одномандатних округах, в яких на попередніх виборах було неможливо встановити результати.

Відповідно до документу, після ухвалення законопроекту Верховною Радою буде створено законодавчі підстави для проведення повторних виборів народних депутатів у 11, 71, 94,132, 194, 197 та 223 одномандатних виборчих округах.

Довідка: округ №94 – Київська область, центр – місто Обухів; №132 – Миколаївська область, центр – місто Первомайськ; №194 – Черкаська область, центр – місто Черкаси, Придніпровський район; №197 – Черкаська область, центр – місто Канів; №223 – місто Київ, Шевченківський район.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News