Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

П’ятеро кандидатів з "проблемних" округів скаржаться на репресії

Середа, 15 травня 2013, 17:37

П’ятеро кандидатів з "проблемних" округів на виборах до Верховної Ради вимагають припинити репресії та призначити перевибори.

Про це йдеться у спільній заяві Віктора Романюка, Аркадія Корнацького, Миколи Булатецького, Леоніда Даценко (всі "Батьківщина") та Юрія Левченка ("Свобода").

"28 жовтня 2012 року відбулися чергові вибори до Верховної Ради, на яких більшість громадян підтримала опозиційні сили. Незважаючи на підкуп, тиск з боку правоохоронних органів, тотальне застосування адмінресурсу та вплив на суди, у низці мажоритарних округів влада не змогла протягнути до парламенту своїх висуванців", - йдеться у заяві.

Зокрема, у 5 одномандатних виборчих округах Центральна виборча комісія відмовилася встановити підсумки голосування: №94 (Обухів, Київська область), №132 (Первомайськ, Миколаївська область), №194 (Черкаси), №197 (Канів, Черкаська область) та №223 (Київ), де саме балотувалися ці кандидати.

"Механізм невизнання виборів та відмова у їх повторному проведенні може стати небезпечним інструментом на шляху узурпації влади, який буде використано й під час наступних президентських виборів", - йдеться у заяві.

"Протягом останнього року на нас влада чинить тиск з метою не допустити нашої участі у повторних виборах", - заявили кандидати.

"У результаті репресій Віктор Романюк не може повернутися до України та перебуває за межами країни, на Аркадія Корнацького і його родину постійно чиниться психологічний і фізичний тиск з боку силових структур. Людмилу Нікіткіну, одного з керівників штабу Аркадія Корнацького, влада кинула за грати за фальсифікованою справою", - цитує заяву прес-служба "Батьківщини".

"Ми вимагаємо від президента Віктора Януковича, Верховної Ради, силових структур та Центральної виборчої комісії, більшість в якій підконтрольна владі, – припинити політичні репресії проти фактичних переможців, внести зміни до законів України, які би унеможливили тотальні фальсифікації, та негайно ухвалити рішення про проведення перевиборів в п’яти одномандатних округах", - підсумували вони.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...