Суд відмовив журналістці у оскарженні звільнення Тітушка, бо це не її справа

П'ятниця, 7 червня 2013, 14:59

Суд відмовився розглянути апеляцію журналістів Ольги Сніцарчук та Влада Соделя щодо звільнення під заставу Вадима Тітушко, який підозрюється у їх побитті на мітингу 18 травня.

Про це "Українській правді" повідомила юрист журналістів Вікторія Кіріна.

"Апеляційна скарга наша по суті не розглядалася. Сьогодні апеляційний суд розглядав, чи має право потерпіла, і відповідно її представники, оскаржувати рішення про обрання щодо підозрюваного запобіжного заходу", - розповіла вона.

"На думку апеляційного суду, таку ухвалу має право оскаржувати тільки підозрюваний, обвинувачений, слідчий або прокурор", - уточнила юрист.

"Тому суд постановив повернути нам апеляційну скаргу, як особам, які таку скаргу взагалі не мають права подавати. Повний текст ухвали ми матимемо 13 червня і оскаржити її у касаційному порядку", - заявила Кіріна.

Вона запевнила, що "за чинним Кримінально-процесуальним кодексом потерпілий має право оскаржувати рішення, які стосуються безпосередньо його прав".

"На нашу думку обрання того чи іншого виду запобіжного заходу не може вважатись таким, що не стосується інтересів потерпілої", - підсумувала вона.

У свою чергу журналіст Настя Станко повідомляє, що в управлінні МВС міста Києва уточнили імена двох міліціонерів, які безпосередньо спостерігали за побиттям Сніцарчук, але не втрутилися.

Ними виявилися старший інспектор з професійної підготовки відділу кадрового забезпечення Голосіївського районного управління ГУМВС у Києві старший лейтенант Андрій Слісаренко та заступник начальника відділу організації служби УГБ ГМВС у Києві підполковник міліції Сергій Громський.

Міліція назвала двох бездіяльних міліціонерів

Як відомо, співробітники міліції "проявили нерішучість" під час інциденту з побиттям журналістів Ольги Сніцарчук та Влада Соделя 18 травня.

За підозрою у нападі затримали Вадима Титушка. Він був у складі групи з близько 50 осіб, які влаштували бійку зі свободівцями на Великій Житомирський.

Шевченківський райсуд Києва випустив Титушка під заставу 22940 гривень. Міліція ж покарала дисциплінарним стягненням 15 міліціонерів за бездіяльність.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування