У Києві відкрили пам`ятник на честь шведських уболівальників

Неділя, 9 червня 2013, 19:06

На Трухановому острові біля Пішохідного мосту в Києві, де влітку 2012 року розташовувався фан-кемпінг, відкрили паркову скульптуру на честь шведських футбольних уболівальників

Про це повідомили у прес-службі Київської міської адміністрації.

Для визначення монументу влада міста провела відкритий конкурс. Серед 18 проектів-фіналістів журі обрало проект молодих київських авторів Федора Баландіна і Костянтина Скритуцького, що представляє собою стилізовані цифри "1" і "2" на постаменті у вигляді футбольного м'яча.

фото dynamo.kiev.uа
фото dynamo.kiev.uа

На думку авторів скульптури, число "12" символізує не тільки рік проведення чемпіонату, а й усіх вболівальників, адже часто їх називають "дванадцятим гравцем".

фото dynamo.kiev.uа
фото dynamo.kiev.uа

Окрім пам'ятника на острові встановили фігури футбольних бутсів з написами "Ibrа" і "Sheva", на честь футболістів Златана Ібрагімовича та Андрія Шевченка.

фото dynamo.kiev.uа
фото dynamo.kiev.uа

Також на честь місця, де відпочивали футбольні фанати, встановили футбольні ворота, на яку замість сітки повісили гамак.

фото ianp.com.uа
фото ianp.com.uа

На відкритті були присутні посол Швеції в Україні Стефан Гуллгрен, голова КМДА Олександр Попов, ініціатор україно-шведського фестивалю "Rock'n'Sich" Олег Скрипка та представники Асоціації вболівальників Швеції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування