Міліція "схвалила" використання відеореєстраторів

Середа, 10 липня 2013, 14:52

Міністерство внутрішніх справ розглядає практику застосування відеореєстраторів водіями транспортних засобів, як прогресивний крок.

Про це йдеться у відповіді МВС на запит депутата фракції "Батькіщина" Геннадія Москаля з приводу його законопроекту №2965, яким пропонується зобов'язати водіїв обладнати автомобілі пристроями відеореєстрації.

"Певною мірою (використовування відеорестраторів) сприяє підвищенню дисциплінованості учасників дорожнього руху та об'єктивності розгляду обставин скоєння дорожньо-транспортних пригод та порушень правил дорожнього руху", - ідеться у повідомленні.

МВС не проти використання відеореєстраторів
МВС не проти використання відеореєстраторів
МВС не проти використання відеореєстраторів
МВС не проти використання відеореєстраторів

"На сьогодні законодавство України не містить жодної заборони  щодо використання водіями транспортних засобів відеореєстраторів, так само як і інших технічних засобів звуко- фото- чи відеофіксації обставин участі водія в дорожньому русі", - зазначили у міністерстві.     

Водночас у відомстві розкритикували норму законопроекту Москаля про можливість використання записів відеореєстраторів в якості доказів у кримінальному провадженні.

"Жоден доказ немає наперед встановленої сили, а оцінка доказу належить до компетенції слідчого, прокурора, слідчого судді та суду, і здійснюється за їх внутрішніми переконаннями, що ґрунтуються на повному й неупередженому дослідженні всіх обставин кримінального провадження", - відзначили в МВС.  

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування