Суд визнав загальновідомим факт втручання Ющенка в газові переговори - адвокат

Середа, 10 липня 2013, 19:00

Вищий адмінсуд визнав загальновідомим факт втручання третього президента Віктора Ющенка у газові переговори в 2008 році.

Про це "Українській правді" повідомив столичний адвокат Сергій Батрин, який позивався до колишнього глави держави.

"Відмовляючи у відкритті справи, суд встановив: "Позивач просить визнати протиправними дії Президента України Ющенка В.А., вчинені у 2008 - 2009 роках, що висвітлювались у засобах масової інформації і є загальновідомими...тому позов в цій частині подано після закінчення строків, установлених законом", - йдеться у заяві адвоката.

"Таким чином, вирахування строку звернення до суду з позовом поставлено судом у залежність від обставин, які суд вперше визнав загальновідомими (на противагу повідомленням Ющенка про те, що немає відомостей про його втручання у перемовини)", - сказав він. 

Згідно з інформацією Батрина, йдеться про наступні "протиправні дії Ющенка, які суд вважає загальновідомими: переймання на себе компетенції Кабміну і Міністерства палива та енергетики у 2008 році; видання обов'язкових до виконання "Нафтогазом" директив з умовами укладення угоди та змісту контрактів; відкликання голови правління "Нафтогазу" та заборона підписання погодженого станом на 30-31 грудня 2008 року контракту"

"Відповідно до ч. 2 ст. 72 КАС України, обставини, визнані судом загальновідомими, не потрібно доказувати", - заявив адвокат.

"Визнавши дії Ющенка у 2008 - 2009 роках щодо відкликання (голови правління "Нафтогазу") Дубини загальновідомим фактом, суд звільнив нас від необхідності повторного доказування цих обставин. Фактично, суд надав нам зелене світло до початку процедури кваліфікації дії Ющенка відповідно до закону", - додав він.

Як відомо, Вищий адмінсуд відмовив у відкритті справи за позовом юриста Станіслава Батріна до третього президента України Віктора Ющенка про його втручання у газові переговори в 2008 році.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування