Міліція завела 45 справ через халатність лікарів

Понеділок, 15 липня 2013, 12:06

У 2013 році Міністерство внутрішніх справ відкрило 45 кримінальних проваджень за фактом неналежного надання медичної допомоги, яке спричинило смерть пацієнтів.

Про це у міністерстві повідомили у відповідь на депутатське звернення Павла Петренка, яке цитує прес-служба партії "Батьківщина".

Зокрема, у Вінницькій області за даними фактами розпочато 13 кримінальних проваджень, у Луганській – 9, в Черкаській – 7, Івано-Франківській – 6, Хмельницькій та Кіровоградській областях – по 4, а в Сумській – 2.

Окрім того, в 2013 році МВС відкрило 198 кримінальних проваджень за фактами правопорушень, вчинених службовцями МОЗ та держпідприємств у сфері охорони здоров’я.

У документі зазначено, що, зокрема, розпочато 32 досудових розслідувань кримінальних правопорушень, пов’язаних із здійсненням держзакупівель, та 50 досудових розслідувань кримінальних правопорушень, пов’язаних із зловживанням службовим становищем.

Зокрема, Солом’янське райуправління ГУМВС України в Києві розпочало досудове розслідування за фактом проведення клінічних випробувань медичних препаратів "Джінтропін", "Босентан" та "Дорібакс".

Медичним працівникам, пов’язаним із зазначеними випробуваннями, інкримінують неналежне виконання професійних обов’язків.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування