Євросуд взявся за другу скаргу Тимошенко

Понеділок, 15 липня 2013, 14:20

Європейський суд з прав людини почав розглядати другу скаргу Юлії Тимошенко щодо газової справи.

Про це повідомляє сайт суду.

Як відомо, у травні 2013 суд задовольнив першу скаргу Тимошенко на незаконний арешт, щоправда не знайшовши ознак тортур щодо неї.

Друга заява, подана 10 серпня 2011 року, стосується питань справедливості

кримінального провадження.

Зокрема, спираючись на положення статті 6 §§ 1, 3 (b) та (c) (право на справедливий суд), пані Тимошенко скаржиться про труднощі, з якими їй довелося зіткнутися захищаючи свою справу в національних судах, та ставить під сумнів незалежність і неупередженість судів.

Вона також ставить під сумнів якість положень Кримінального Кодексу України, які було застосовано в її справі, й стверджує про порушення статті 7 (ніякого покарання без закону) в зв’язку з цим. Крім того, спираючись на статтю 18 (межі застосування обмежень прав), вона заявляє, що кримінальна справа проти неї була політично мотивованою та становила зловживання системою кримінального правосуддя.

Пані Тимошенко також подала низку скарг за статтею 3 (заборона катування або нелюдського чи такого, що принижує гідність, поводження або покарання) та/або статтею 8 (право на повагу до приватного і сімейного життя).

Так, вона стверджує про розповсюдження в Інтернеті та на багатьох регіональних телеканалах відеозапису, зробленого в лікарні, де вона перебуває з 9 травня 2012 року, на якому вона зображена у своїй палаті та під час проходження медичних процедур. Крім того, вона скаржиться, що ще принаймні три відеозаписи з її зображенням було розміщено на офіційній Інтернет-сторінці Державної пенітенціарної служби України, а також, що аудіо-запис її розмови зі своїм чоловіком було оприлюднено в мережі Інтернет.

Насамкінець, Тимошенко скаржиться, що починаючи з 5 серпня 2011 року вона була позбавлена будь-якої можливості спілкуватися із засобами масової інформації та зовнішнім світом, що негативно вплинуло на її політичне життя, йдеться в повідомленні суду.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News