Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Герега поскаржилася силовикам на народних депутатів

Понеділок, 15 липня 2013, 15:07

Секретар Київради Галина Герега просить міліцію та прокуратуру провести досудове розслідування щодо хуліганських дій та зриву засідання Київради 11 червня.

Відповідні звернення вона спрямувала до столичного ГУ МВС та прокуратури Києва, під ними підписалися і ряд депутатів, повідомляє прес-служба

Як сказано у зверненнях, народні депутати та невстановлені особи тоді "порушували громадський порядок та ображали депутатів, керівних осіб, працівників Київради та Київської міської державної адміністрації". 

"Знаходячись у приміщенні, невстановлені особи безпідставно переміщувалися будівлею, чим перешкоджали нормальній діяльності працівників Київської міської ради та Київської міської державної адміністрації", - говориться у документі.

"Напали на працівників міліції, та застосувавши до них фізичну силу, проникли до кулуарів та до сесійної зали, де заблокували президію і трибуну та таким чином припинили нормальну діяльність органу місцевого самоврядування і зірвали проведення пленарного засідання ХI сесії Київської міської ради VI скликання", - додається у зверненні.

Також у листі до прокуратури Києва зазначається, що народні депутати разом із невстановленими особами "захопили та незаконно, у хуліганський спосіб, утримували протягом тривалого часу зазначене приміщення". 

Герега наголошує, що місцеві ради не підпорядковуються Верховній Раді, тож "народні депутати не мають повноважень давати вказівки, або в інший спосіб спонукати депутатів місцевих рад до виконання наданих їм повноважень", і регламент парламенту не поширюється на діяльність місцевих рад. 

Під зверненням також підписались керівники 10 фракцій та груп Київської міськради: 

- Юрій Бондар, голова фракції "Громадський актив Києва";
- Віктор Грінюк, голова фракції "Спортивний Київ";
- Юрій Дмитрук, голова фракції "Столичні реформи";
- Олексій Омельяненко, голова фракції "Партія Регіонів";
- Борис Дробот, голова фракції "Кияни";
- Денис Москаль, голова фракції "Республіка Київ";
- Микола Лук‘янюк, голова фракції "Відродження Києва";
- Віталій Павлик, голова фракції "Демократична партія України";
- Алла Шлапак, голова фракції "Соціальна справедливість";
- Ігор Кононенко, голова фракції "Ініціатива";
- Олександр Ліщенко, депутат Київради, позафракційний.

Герега стверджує, що через зрив засідання Київради депутати не розглянули життєво важливі для міста проекти рішень – про надбавки медикам, вчителям, соціально незахищеним киянам; про направлення 100 млн грн. із держбюджету на реконструкцію Поштової площі та будівництво метро на Теремки тощо.

"Такими діями опозиція просто плюнула в обличчя киянам", - вважає вона.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування