У Азарова пропонують "скинути" місцеві дороги на регіони

Середа, 17 липня 2013, 11:56

Місцевим органам влади передадуть в управління дороги місцевого значення.

Відповідний законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування системи управління автомобільними дорогами загального користування", у Верховну Раду подав Кабмін 12 липня.

Автори проекту вказують, зокрема, на необхідність "розмежування повноважень і відповідальності центральних та місцевих органів виконавчої влади за транспортно-експлуатаційний стан автодоріг державного і місцевого значення".

Передача доріг в управлення місцевої влади, на думку авторів, "дозволить прискорити розвиток мережі автомобільних доріг і поліпшити їх транспортно-експлуатаційний стан, сприятиме соціально-економічному розвитку країни".

У пояснювальній записці до проекту зазначається, що така передача повноважень "буде посприяти підвищенню конкурентоспроможності мережі автомобільних доріг держзначення і, як наслідок, зростанню обсягів транзитних перевезень і туристичних поїздок, забезпечення розвитку мережі автомобільних доріг у кожному регіоні відповідно до темпів зростання кількості транспортних засобів".

"Реалізація норм законопроекту дозволить ефективно управляти дорожнім господарством автодомагістралей місцевого значення; поліпшити транспортно-експлуатаційний стан автодоріг, у тому числі для забезпечення роботи автобусних маршрутів у сільських населених пунктах", - йдеться у документі.

Як відомо, 3 липня Кабмін схвалив законопроект про реформування Державного агентства автомобільних доріг України ("Укравтодору").

Нині згідно з постановою Кабміну дороги України поділено на дороги загальнодержавного (52 тисяч кілометрів) та місцевого значення (117 тисяч кілометрів).

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування