Навального звільнили з-під варти

П'ятниця, 19 липня 2013, 10:08

У Росії суд у Кірові задовольнив апеляцію прокуратури про зміну запобіжного заходу Олексію Навальному на підписку про невиїзд.

"Звільнити Навального і Офіцерова з зали суду з-під варти негайно", - зачитав рішення суддя.

"Судова колегія вважає необхідним скасувати рішення Ленінського суду про зміну Навальному і Офіцерову запобіжного заходу з підписки про невиїзд на утримання під вартою", - також заявив суддя.

 

Одним з мотивів було те, що Навальний є кандидатом у мери Москви.

"Підстав для зміни підписки на утримання під вартою не було. Суд першої інстанції не врахував реєстрацію Навального кандидатом у мери", - заявив суддя.

"Утримання під вартою ставить Навального у нерівне становище по відношенню до інших кандидатів", - зачитав рішення суддя.

 

У свою чергу Навальний, після оголошення рішення суду заявив, що воно було для нього несподіваним.

"Це такий незручний момент, коли таке рішення виносять за поданням прокурора", - сказав він.

Навальний також заявив, що рішення про те, чи залишається він у виборчій гонці, він буде приймати в Москві разом з його штабом.

Раніше в четвер Ленінський суд Кірова визнав винними Навального та підприємеця Петра Офіцерова в справі про розкрадання майна КОГУП "Кіровлєс".

Суд засудив опозиціонера Олексія Навального до 5 років позбавлення волі в колонії загального режиму. Офіцеров, який має 5 дітей, був засуджений до 4 років позбавлення волі.

Крім того, суд змінив їм запобіжний захід, тому вони обоє були взяті під варту в залі суду.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News