Захарченко вирішив співпрацювати із "Дорожнім контролем"

Четвер, 25 липня 2013, 11:28

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко дав доручення підлеглим налагодити співпрацю із громадською організацією "Дорожній контроль".

Про це сказано на офіційному сайті МВС.

"Кримінальні провадження за фактами нападів на членів цієї організації, будуть перебувати на контролі керівництва МВС", - йдеться у повідомленні.

В МВС прийнято рішення "налагодити тісну співпрацю з громадськими організаціями щодо суспільного контролю за діяльністю органів внутрішніх справ".

"Особливо, що стосується надання громадянам послуг по лінії Державної автомобільної інспекції та вдосконалення безпеки дорожнього руху", - уточнили у міністерстві.

Захарченко доручив своїм підлеглим провести робочу зустріч із представниками організації "Дорожній контроль", під час якої обговорити розробку меморандуму про співпрацю.

"У цьому спільному документі планується визначити взаємні права та обов’язки сторін щодо здійснення громадського контролю за діяльністю органів внутрішніх справ", - уточнили в МВС.

Як відомо, 21 липня у Донецьку жорстоко побили активіста "Дорожнього контролю" Олега Богданова.

Медики діагностували у потерпілого закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, перелом кісток носа і щелепи.

За фактом побиття журналіста відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 КК (хуліганство, скоєне групою осіб).

Водночас, раніше начальник УМВС Херсонської області Валерій Литвин заявив, що будь-який контроль з боку громадських активістів співробітників ДАІ є абсурдом.

"Постійні провокації з боку членів так званого "Дорожнього контролю". Це взагалі абсурд. Я думаю, що коли-небудь настане цьому кінець, оскільки те, що відбувається з працівниками ДАІ ні в одній країні не заохочується", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...