На Майдані затримали десять мітингувальників

Субота, 27 липня 2013, 12:09

Міліція затримала десятеро людей на Майдані Незалежності за незаконне проведення акції.

Про це повідомили у столичному главку міліції, передає "Інтерфакс-Україна".

Вони були доставлені до райуправління, щодо їх складено адмінпротоколи за порушення правил проведення масових заходів (за ст. 185-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Серед затриманих - представники Коаліції учасників помаранчевої революції (КУПР), учасники "Врадіївського ходи".

Міліціонери відвели протестувальників до автозаку. Чоловік, якого вели, кричав, що приїхав зі Львова "помолитися за Україну". За інформацією присутніх на Майдані, він є священиком.

Після цього міліціонери затримали ще двох жінок, у яких в руках були державні прапори України. Одна з них, за словами очевидців, є учасницею "Врадіївського протесту".

Пізніше учасники "Врадіївського ходи" повідомили журналістам, що всього в суботу на Майдані було затримано 6 осіб: окрім цих трьох, раніше затримали ще трьох чоловіків.

Як відомо, 25 липня Київський окружний адмінсуд ухвалив рішення про заборону "Свободі" проводити акції протягом 27-28 липня 2013 року на центральних вулицях Києва.

Однак "Свобода" таки провела у суботу акцію на Європейській площі.

Раніше, 19 липня, цей же суд заборонив проводити та організовувати акції до кінця липня народному депутату від "УДАРу" Сергію Капліну, який координує "врадієвську ходу".

Суд аргументував заборону тим, що в ці дні заплановані заходи до 1025-річчя Хрещення Київської Русі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News