Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Врадіївці міліція затримала журналістів

Середа, 3 липня 2013, 17:11

Журналістів каналу TBi, знімальну групу каналу "1+1" та фотокореспондента LB.ua, які робили матеріал у Врадіївці Миколаївської області, затримала і допитує міліція.

Про це повідомляє "Телекритика" із посиланням на прес-служби ТВі, LB.ua та сторінку фотокора LB.ua Макса Левіна у Facebook.  

Міліція звинуватила п’ятьох журналістів у вторгненні на приватну територію і доправила до райвідділку міліції. 

Журналісти TBi, "1+1" і фотокореспондент LB.ua спробували поспілкуватися з дружиною екс-начальника місцевого відділення міліції Віталія Синицького в будинку, де мешкає його родина.

За даними LB.ua, господиня будинку відмовилася давати коментар. Після цього журналісти зайшли до сусідів, щоб поспілкуватися. Однак, через 10 хвилин під'їхала міліцейська машина з правоохоронцями у бронежилетах.

Вони повідомили, що їм надійшло повідомлення, що на територію будинку проникли зловмисники. Дзвінок нібито надійшов від сусіда.

ТВі повідомляє, що правоохоронців викликала дружина відстороненого екс-начальника райвідділку.  

"На хвіртці садиби не було дзвінка, хвіртка була відчинена, тому журналіст і оператор зайшли на подвір'я, намагаючись покликати мешканців житла. Проте через короткий проміжок часу на подвір'ї з'явилася оперативна група міліції у складі 8 осіб- правоохоронців", - інформує прес-служба ТВі.

Журналістів доправили до райвідділку, де оголосили, що проти них буде порушено кримінальну або ж адміністративну справу за вторгнення на приватну територію.

"Інкримінують ст.182", - пише Левін. За цією статтею ККУ караються порушення недоторканності приватного життя.

Прес-служба МВС повідомляє, що інформація про спробу проникнення журналістів двох телеканалів у житло екс-міліціонера внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 182 Кримінального кодексу (Порушення недоторканності приватного життя).

"Інцидент з участю представників знімальних груп телеканалів "1+1" та "ТВі" мав місце сьогодні, 3 липня, близько 14.30 годин. Зі слів дружини колишнього керівника Врадіївського РВ УМВС у Миколаївській області, незнайомці увійшли до господи та почали стукати у вікно будинку. Не дочекавшись відповіді, чоловіки відчинили вхідні двері та увійшли до оселі саме у той момент, коли заявниця виходила до них", - зазначає прес-служба.

Жінка відмовилася давати коментар та зателефонувала до міліції.

"Наразі усіх учасників події запрошено до Врадіївського РВ УМВС у якості свідків для з’ясування усіх обставин цієї справи", - інформує міліція.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...