Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Арбузов з'їздив переконати Німеччину, що ЄС на першому місці

Середа, 31 липня 2013, 18:26

Всі зусилля керівництва України спрямовані на підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Про це заявив перший віце-прем'єр Сергій Арбузов у Берліні під час зустрічі з Федеральним міністром закордонних справ ФРН Гідо Вестервелле, цитує пресс-служба Кабміну.

"Україна знаходиться на ключовому етапі свого шляху, яким повинен стати листопадовий самітЄС у Вільнюсі. Асоціація з Європейським Союзом - це наш цивілізаційний вибір. Сподіваємося на те, що Німеччина скаже своє вагоме слово на користь асоціації", - зазначив Арбузов.

Він підкреслив, що наразі зусилля керівництва України спрямовані на виконання домовленостей Саміту Україна-ЄС та рекомендацій Ради ЄС для забезпечення підписання Угоди.

Серед основних пріоритетів української влади: удосконалення законів про вибори, реформа системи правосуддя та правоохоронних органів, боротьба з корупцією, покращення ділового клімату, виконання Порядку денного асоціації.

"Прийнято низку антикорупційних законів, внесено зміни до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів. Уряд послідовно працює над створенням комфортних умов для ведення бізнесу в Україні", - підкреслив Арбузов.

За його словами, Україна розглядає ФРН як важливого партнера, беручи до уваги вагому роль Берліна в ЄС.

У свою чергу Гідо Вестервелле завив, що Німеччина стратегічно зацікавлена в європейському розвитку України.

"Була висловлена впевненість у результативності Саміту Східного партнерства у Вільнюсі, визначальним результатом якого має стати підписання Угоди про асоціацію. У зв'язку з цим керівник зовнішньополітичного відомства ФРН позитивно оцінив зусилля уряду України, спрямовані на виконання критеріїв, необхідних для підписання угоди", - йдеться у повідомленні прес-служби.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування