ЦВК винесла попередження кандидату на виборах у Севастополі

Субота, 6 липня 2013, 16:21

ЦВК винесла попередження кандидату в народні депутати на проміжних виборах в 224-му окрузі в Севастополі Василю Пархоменку за порушення правил ведення передвиборної агітації.

Як передає "Інтерфакс-Україна", таке рішення ЦВК прийняла на засіданні в суботу за скаргою кандидата від партії "УДАР" Дмитра Білоцерківця.

У своїй скарзі він вказував на те, що 1 липня в агітаційному наметі кандидата від Компартії Пархоменка поширювалися агітаційні матеріали, в яких не був зазначений замовник їх виготовлення.

Пархоменко у письмовому поясненні визнав, що агітлистівки були виготовлені на його замовлення, але це помилково не було вказано у вихідних даних.

ЦВК визнав, що це є порушенням правил ведення передвиборної агітації і оголосив Пархоменку попередження.

Як повідомлялося, раніше ЦВК відмовилась задовольнити скаргу Білоцерковця на дії його опонента Вадима Новинського, але направила інформацію до МВС.

У скарзі Білоцерковець звинувачував Новинського у порушенні закону про вибори, оскільки той проводив зустріч із виборцями біля приміщення школи №23, в той час як на її будівлі були розміщені його агітаційні матеріали.

До своєї скарги Білоцерковець долучив кілька фотографій, на яких Новинський виступає на фоні школи, на фасаді якої розміщені агітаційні плакати.

Між тим комісія оцінила додані до скарги фотографії "як неналежні докази", оскільки зображення "не дає можливості встановити місце розташування об’єкта фотофіксації, а отже, стверджувати, що на фотознімках зафіксовано вказані у скарзі агітаційні матеріали за зазначеною адресою неможливо".

Водночас ЦВК вирішила "надіслати скаргу Білоцерковця та додані до неї матеріали до МВС для проведення перевірки викладених обставин та реагування відповідно до законів".

Як відомо, проміжні вибори народного депутата в 224-му окрузі відбудуться 7 липня.

За мандат боротимуться 11 кандидатів - зокрема, президент групи компаній "Смарт-холдинг" (Київ) Вадим Новинський, який зареєстрований як самовисуванець, однак заявив про готовність приєднатися в парламенті до Партії регіонів; єдиний кандидат від опозиції, висунутий партією "УДАР" - Дмитро Білоцерківець та висуванець Компартії Василь Пархоменко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування