Казахстан не обмежуватиме ввезення продукцiї Roshen

П'ятниця, 23 серпня 2013, 16:44

Комiтет державного санiтарно-епiдемiологiчного нагляду мiнiстерства охорони здоров'я Казахстану не виявив фактiв порушення якостi продукцiї української компанiї Roshen.

Про це повiдомив заступник голови комiтету Нуркен Садвокасов, пише "Iнтерфакс-Казахстан".

"Дослiдження цукерок кондитерської корпорацiї Roshen завершилося(...). Дослiдженi зразки за показниками вiдповiдають встановленим гiгiєнiчним нормативам. Бензапiрен не знайдено", - уточнив Садвакасов.

"У зв'язку з тим, що продукцiї, що не вiдповiдає гiгiєнiчним нормативам, не виявлено, пiдстав для введення заходiв щодо обмеження ввезення продукцiї Roshen на територiю Казахстану немає", - додав він.

Акредитованi лабораторiї дослiдили 101 вид цукерок виробництва Roshen. Продукцiю дослiджено на вмiст важких металiв, афлотоксину. Крiм того, цукерки дослiджено на вмiст бензапирена.

Як відомо, раніше Голова Росспоживнагляду Геннадій Онищенко заявив, що українська кондитерська продукція корпорації Roshen зможе повернутися на ринок РФ після інспекції заводів і проходження процедури допуску.

У середу Федерація роботодавців України заявила, що проблеми в українських експортерів на російській митниці почалися наприкінці липня, а з 14 серпня Росія заблокувала український експорт.

Голова комітету Держдуми у справах СНД Леонід Слуцький заявив, що труднощі з проходженням українськими товарами російської митниці де в чому викликані просто бюрократією, оскільки Україна не є членом Митного союзу.

Пiзнiше Росспоживнагляд офiцiйно попросив Казахстан заборонити iмпорт кондитерської продукцiї Roshen.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News