Міліція: конфлікт на Майдані виник, бо журналісти не представились охоронцю

Неділя, 25 серпня 2013, 14:42

Міліція проводить розслідування щодо перешкоджання роботі знімальної групи "5 каналу" на Майдані Незалежності в ніч на неділю.

Слідчим відділом Шевченківського райуправління матеріали внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1ст. 171 КК України "Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів", повідомляє прес-служба київської міліції.

Вона зазначає, що о 04:20 неділі по спецлінії "102" до міліції надійшло повідомлення про те, що на Майдані Незалежності невідомі особи перешкоджають проведенню відеозйомки журналістам "5 каналу". О 04.35 на місце конфлікту прибула слідчо-оперативна група.

До правоохоронців звернулась громадянка, 1985 року народження, з повідомленням про те, що вона є кореспондентом служби новин "5 каналу", і під час зйомок сюжету у неї виник конфлікт з невідомим чоловіком, який перешкоджав проведенню відеозйомок.

На місці було з’ясовано, що кореспондент разом з оператором проводили відеозйомку сюжету по прибиранню Майдану Незалежності. Вони зайшли на територію, прилеглу до сцени, яка була огороджена щитами, де саме в той час проводилось демонтування сцени.

Побачивши їх, охоронець, який слідкував за безпекою людей під час демонтажу, а також здійснював охорону техніки та обладнання, попросив їх залишити дану огороджену територію.

Зі слів охоронця, на журналістах не було жодної розпізнавальної символіки приналежності до будь-яких ЗМІ і вони не представились. Тому він почав вимагати, щоб невідомі йому особи припинили його знімати, адже він не надавав дозволу на це.

Оскільки оператор продовжував знімати, охоронець намагався закрити об’єктив відеокамери, тим самим випадково зняв сонцезахисну накладку на відеокамеру, яку поклав на бордюр. Через це виник конфлікт, однак оператор зйомку не припинив, лише переставив штатив за паркан, де в той час прибирання проводили комунальні служби. Саме тому охоронець склав штатив та поклав його на паркан.

Про те, що особи є журналістами, і на якому каналі працюють він дізнався від правоохоронців, які прибули за викликом, зазначили в міліції.

Під час конфлікту матеріальних збитків не завдано, тілесних ушкоджень не нанесено, повідомляє прес-служба.

Раніше видання Тиждень.ua із посиланням на "5 канал" повідомило, що в ніч на неділю на Майдані чоловіки спортивної статури, не представившись, почали штовхати журналістів і намагались відібрати чи поламати їхню апаратуру. Була викликана міліція, яка їхала на місце події 40 хвилин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування