Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В УНІАНі "переміщають" неугодних журналістів

Середа, 28 серпня 2013, 14:48

Співробітників інформаційної агенції УНІАН, які раніше виступали проти цензури керівництва, намагаються "перемістити" до іншого відділу.

Про це повідомляє виконавчий директор "Інституту Масової Інформації" Оксана Романюк на своїй сторінці у мережі Facebook.

"За моєю інформацією, сьогодні керівництво УНІАНу замкнуло в кімнаті "неугодних" редакторів, які раніше заявляли про цензуру, та ще кількох співробітників, і утримувало кілька годин", - зазначає вона.

"Їх змушували підписати, що вони ознайомлені з наказом про їхнє "переміщення" - наскільки я розумію, із відділу сайту у відділ "моніторингу теленовин", розташований десь на Дарниці", - пише Романюк.

"Людей тримали зранку і випустили лише десь близько 12-ї години дня, при чому, навіть викликали понятих, щоб ті зафіксували факт ознайомлення працівників з наказом, бо ті відмовлялись підписати", - додає вона.

 

У свою чергу гендиректор "УНІАН" Вадим Осадчий запевнив "Українську правду", що співробітників агентства ні до чого не змушували: "Ні, не правда. Нічого такого не відбувалося".

У відповідь на запитання, чи тримали людей дві години з вимогою підписати документи, він заявив: "Ні. Ми маємо право переміщувати в інший відділ кого хочемо за рішенням адміністрації. Буде частина людей переміщена, в рамках трудового законодавства".

26 жовтня 2012 року п'ятеро редакторів сайту УНІАН заявили про цензуру з боку Осадчого. Приводом до цього стало те, що гендиректор оштрафував двох редакторів сайту на 200 гривень кожну за оприлюнення на сайті новини під заголовком "На Банковій - пікет: Януковичу принесли черевик з ялинкою". Штрафам, за словами співробітників, передувало розпорядження зняти новину із сайту.

Пізніше Осадчий заперечив звинувачення співробітників агентства у цензурі, втім, не прокоментувавши їх по суті.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування