Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ракетні удари по Сирії можуть розпочатися уже в четвер

Середа, 28 серпня 2013, 15:02

Ракетні авіаудари з боку США по Сирії можуть розпочатися уже в четвер.

Про це у середу повідомляє телекомпанія NBC.

Як розповіло джерело каналу в уряді США, розроблені міністром оборони плани операції передбачають проведення трьохденного бомбардування. За потреби Пентагон готовий провести і додаткові удари.

У свою чергу видання Foreign Policy у середу повідомляє, що американські спецслужби перехопили переговори офіцерів урядових військ Сирії, де зафіксована розмова про застосування хімічної зброї.

За інформацією видання, минулої середи за кілька годин після застосування хімічної зброї в передмісті Дамаска співробітники сирійського міноборони "в паніці" вимагали від керівника однієї з хімічних частин пояснити, чому був застосований нервово-паралітичний газ.

Цю розмову перехопили спецслужби США, що і дає їм зараз підстави висловлювати впевненість у застосуванні сирійською армією хімічної зброї, пише видання.

Як відомо, 20 серпня в результаті двох вибухів у передмісті Дамаска загинуло більше 1188 осіб. Повідомлялося про застосування хімічної зброї.

Інспектори ООН з питань хімічної зброї кілька днів перевіряють місця вибухів на предмет застосування хімічної зброї.

27 серпня у Державному департаменті США заявили, що запланована військова операція проти Сирії не має на меті повалення режиму Башара Асада, і проводитиметься виключно для покарання винних у застосуванні хімічної зброї.

Башар Асад, за переконанням США, має відмовитись від влади в рамках міжнародного політичного діалогу. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування