Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посол ЄС пояснив, що не у традиціях Європи говорити ультиматумами

П'ятниця, 30 серпня 2013, 13:59

Вибір України на користь ЄС - це вільний вибір і Європа не нав'язує і не хоче нав'язувати його Україні.

Про це заявив глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінський в інтерв'ю "Кореспонденту".

Посла попросили відповісти, чому Київ ніколи не чув ультимативних вимог від представників ЄС, він заявив: "Це, напевно, показова відмінність між різними партнерами України. Вибір, який пропонує ЄС, - це вільний вибір. Ми не можемо і не хочемо нав'язувати його Україні".

"Одні з ключових слів у європейському словнику - суверенність і зобов'язання. Якщо ви хочете сісти на цей корабель, ви повинні взяти на себе частину відповідальності за нього. Нав'язування вибору, диктування чого-небудь - це ви можете почути з інших джерел, не з європейською сторони", - відповів він.

При цьому Томбінський не уточнив, говорить про Росію або про когось іншого: "Це вам вирішувати. Я залишу своє твердження багатозначним".

"Я завжди роблю наголос на важливості підходу, який базується на демократичних цінностях - не на торгівлі або чомусь іншому", - зазначив Томбінський.

"Якщо ми візьмемо різні вимоги ЄС - вдосконалення виборчого законодавства, судової влади, управління, в тому числі і державними фінансами, боротьбу з корупцією, - то жодне з них не стосується Євросоюзу. Це стосується України, це має допомогти українським громадянам жити в країні, якою управляють кращим чином", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: