"Врадіївських гвалтівників" також судитимуть за наркотики та підробку документів

Вівторок, 6 серпня 2013, 17:05

Міліціонерам, які фігурують у справі "врадіївських гвалтівників", інкримінують підробку документів та зберігання наркотиків.

Про це розповіла журналістам на прес-конференції захисниця Ірини Крашкової - адвокат Ірина Поспєлова, передає УНІАН.

Як відомо, 27 червня до лікарні Врадіївки (Миколаївська область) потрапила 29-річна Ірина Крашкова, яку було жорстоко зґвалтовано та побито. Ґвалтівниками виявилися два офіцери міліції – лейтенант Дмитро Поліщук та старший лейтенант Євген Дрижак, а також таксист Сергій Рябіненко.

За її словами, в ході досудового розслідування була доведена сукупність декількох кваліфікуючих ознак.

"Саме основне, що звинувачення перекваліфіковано на закінчений замах на умисне вбивство за сукупністю кваліфікуючих ознак: вчинене з особливою жорстокістю, вчинене з корисливих мотивів, вчинене групою осіб", - сказала Поспєлова.

"Крім того, під час проведення всієї колосальної роботи, слідчих дій, експертиз, вдалося встановити ряд інших злочинів, звинувачення за яким вчора було пред'явлено всім трьом фігурантам у справі", - додала адвокат.

Як зазначила адвокат, не змінилося звинувачення Сергію Рябіненко, крім перекваліфікації нанесення тяжких тілесних ушкоджень на закінчений замах на умисне вбивство, а також грабіж.

Дмитра Поліщука та Євгена Дрижака звинувачують у зловживанні службовим становищем і владою.

Що стосується Поліщука, то слідство встановило достатньо доказів для пред'явлення йому підозри в підробці документів, які він здійснював як старший інспектор дозвільної системи.

Дрижаку пред'явлено підозру в приховуванні злочину, зберіганні документів поза районного відділення міліції, а також придбанні та зберіганні наркотичних речовин без мети їх збуту.

"Хоча останні дії не відносяться до категорії тяжких злочинів, але враховуючи те, що підозрювані є працівниками міліції, вони представляють державу і повинні охороняти людей, то я вважаю, що ці злочини мають підвищену суспільну небезпеку", - сказала Поспєлова.

Сукупність доказів, зібраних у справі, стали підставою для перекваліфікації дій підозрюваних на ч. 2. ст. 115 КК - закінчений замах на умисне вбивство.

Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк до 15 років і навіть довічне ув'язнення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...