Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна вимагає від Росії закрити справу проти вцілілого рибалки

Четвер, 8 серпня 2013, 17:20

Україна вимагає від російських правоохоронних органів закрити справу проти українського рибалки Олександра Федоровича, який вижив в аварії українського баркаса і катера Прикордонної служби Росії в Азовському морі.

Про це повідомив генеральний консул Генерального консульства Ростов-на-Дону Віталій Москаленко, пише УНІАН.

"Слідчі досі не передали справу до прокуратури, яка має закрити справу, або далі передає до суду, який вирішує, винний він чи не винний. Україна не розраховує, а наполягає на тому, щоб прокуратура справу закрила", - сказав Москаленко і додав, що слідчі ухиляються від відповіді, коли це буде зроблено.

Він наголосив, що українські представники вже давно виклали свої аргументи і відправили їх у представництво МЗС Росії у Краснодарському краї.

Москаленко підкреслив, що український консул особисто зустрічався зі слідчим, і в даний час не зовсім зрозуміло, чому вони зволікають з передачею справи у прокуратуру.

Москаленко наголосив, що звинувачення у браконьєрстві на адресу українського рибалки абсолютно безпідставні.

"Слідчий каже, що Федорович залучається як свідок, але при цьому до нього вжито захід - підписка про невиїзд", - сказав він.

Генконсул підкреслив, що українська сторона "тисячу разів" зазначала, що Азовське море перебуває у спільному користуванні України й Росії згідно з двосторонньою угодою, тому говорити про браконьєрство не логічно.

Окрім того, немає доказів того, що Федорович займався браконьєрством.

"Сітки, які знайшли через три дні, міг поставити хто завгодно, довести це неможливо, крім того, на баркасі не було ані сіток, ані риби", - сказав він.

Також Москаленко наголосив, що ця справа перебуває на постійному контролі українських консулів, і заяви Федоровича про те, що його кинули напризволяще, не відповідають дійсності.

Як відомо, українському моряку, який вижив пiсля зiткнення з катером берегової охорони прикордонної служби Росiї в Азовському морi 17 липня, росiйськi правоохоронцi висунули обвинувачення.

17 липня близько 18.00 в Азовському морi в районi росiйського сел. Воронцовки сталося зiткнення українського баркаса та катера берегової охорони прикордонної служби Росiї. Рибальське судно перекинулося, внаслiдок чого загинули чотири українцi, одного вдалося врятувати. Урятованого українця 19 липня прооперували.

2 серпня стало вiдомо, що слiдча частина УМВС України на Донецькiй залiзницi вiдпрацьовує iнформацiю про можливi пострiли, здiйсненi росiйськими прикордонниками в українських рибалок.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...