Росія розслідує загибель українських моряків в Азовському морі

Понеділок, 22 липня 2013, 11:42

За фактом зіткнення в Азовському морі українського риболовного баркасу та російського прикордонного катеру в Росії порушено кримінальну справу.

Про це повідомили у прес-службі Головного військового слідчого управління Російської Федерації у зв’язку з аварією 17 липня, в результаті якої загинули 4 українців, двоє з них вважалися зниклими без вісти.

"Порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 352 КК РФ (порушення правил ведення кораблів)",- повідомила прес-служба.

Наразі з'ясовуються обставини, що сприяли скоєнню злочину. Призначено судово-медичні експертизи тіл загиблих", - сказано у повідомленні.

Водночас у МЗС повідомили, що тіла всіх загиблих українців знайдені.

"Тіла всіх загиблих громадян України було знайдено", - повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебійніс, передає "Інтерфакс-Україна".

17 липня близько шостої години вечора в Азовському морі в районі російського насаленого пункту Воронцовка заткнулись український риболовний баркас та катер берегової охорони прикордонної служби Росії.

За даними слідства, командиром катеру берегової охорони було помічено маломірний човен без пізнавальних знаків та було прийнято рішення на зближення.

Риболовний човен перевернувся, внаслідок чого померли двоє українців, ще двоє зникли без вісти, одного було врятовано.

19 липня врятованого моряка прооперували, зараз він знаходиться в реанімації районної лікарні міста Ейська (Росія).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...