"Батьківщина" хоче дозволити йти в президенти людям із судимістю

Вівторок, 10 вересня 2013, 20:46

Депутат "Батьківщини" Руслан Князевич запропонував Раді дозволити балотуватися у президенти людям, що мають непогашену судимість за здійснення навмисного злочину.

Про це йдеться у законопроекті №3224, який зареєстрували у парламенті 9 вересня.

Окрім того, Князевич хоче, аби Рада дозволила президентові, повноваження якого припинили достроково, брати участь у позачергових виборах, призначених у зв'язку із зазначеним припиненням повноважень глави держави.

Також Князевич запропонував встановити проведення чергових виборів президента в останню неділю 5-го року повноважень глави держави.

Окрім того, законопроектом передбачається, що парламент призначатиме чергові президентські вибори не пізніше, ніж за 100 днів до дня виборів, замість терміну в 90 днів.

Інший депутат "Батьківщини" Костянтин Бондарєв зареєстрував законопроект № 3171-1, який забороняє обмеження доступу депутатів Ради і їхніх помічників-консультантів на засідання сільських, селищних, міських, районних у містах (з районним розподілом), районних і обласних рад.

На сьогодні у законодавстві закріплено, що народний депутат має право брати участь із правом дорадчого голосу в роботі сесій сільських, селищних, міських, районних у містах (у містах з районним розподілом), районних і обласних рад і засіданнях їхніх органів.

Бондарєв пропонує доповнити цю норму тим, що депутат бере участь у засіданні місцевих рад після пред'явлення посвідчення народного депутата, а обмеження народного депутата в доступі на засідання забороняється.

Такі ж доповнення пропонується внести в норму закону про помічника-консультанта народного депутата.

Українські новини, Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування