Шаповал: Опозиція програла б усі "проблемні" округи, бо все спаплюжили

П'ятниця, 13 вересня 2013, 10:59

Екс-голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал заявляє, що опозиція погодилася на невизнання результату виборів у 2012 році у "проблемних округах".

Про це він заявив у інтерв’ю газеті "Україна молода", коментуючи критику опозиції на адресу ЦВК після виборів-2012 за відмову визнати перемоги опозиціонерів у тих округах.

"Щодо "проблемних" округів зроблю такий натяк: це питання було практично всіма на політичному рівні узгоджене, і я виступав у ньому як певний посередник. Тому закиди у мій бік недоречні", - сказав Шаповал.

"Представникам опозиції я сказав буквально таке: якщо ви хочете, щоб ЦВК встановила підсумок за наявними на сьогодні остаточними документами, то всі п’ять округів ви програєте. Тому що на той момент уже існували потрібні [іншій стороні] протоколи, і хто тільки не тримав їх у своїх "чистих" руках", - зазначив він.

"На той момент все вже було спаплюжено. І я переконаний – виграли б ті, хто офіційно мав виграти. І в опозиції мене почули", - стверджує екс-голова ЦВК.

Але, за словами Шаповала, "у публічній риториці постійно лунають якісь гасла".

"Тому я дуже спокійно слухав відповідні закиди – це нормальні політичні рефлексії на ситуацію. Політики завжди говорять не те, що є, а те, що вони хочуть сказати", - зазначив екс-голова Центрвиборчкому.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування