Мельник готував шляхи втечі ще після виборів-2004 - джерела

Вівторок, 17 вересня 2013, 08:39

Петро Мельник почав готувати шляхи втечі за кордон ще у 2004-2005 році, коли йому загрожувала кримінальна відповідальність за участь у фальсифікаціях на президентських виборах.

Про це розповіли газеті "Вести" друзі екс-ректора Мельника по парламенту на умовах анонімності.

Саме тоді він нібито купив собі нерухомість у Литві й автоматично міг претендувати на паспорт цієї країни. Громадянство цієї країни служило йому запасним виходом на випадок переслідувань в Україні.

Тоді паспорт Мельнику не став у нагоді, але він нібито скористався ним у 2013 році.

Народний депутат Геннадій Москаль стверджує, що Мельник спершу виїхав до Білорусі, його там затримали, але "за дзвінком високого начальства з Мінська" відпустили.

"Із Білорусі екс-ректор дістався до однієї з прибалтійських країн, не хочу називати її напередодні Вільнюського саміту, щоб посли не слали спікеру Рибаку ноти протесту, і він мене потім не вичитував", - заявив Москаль.

Як відомо, громадяни Литви мають право відвідувати США без візи.

За словами Москаля, "США абсолютно коректно відповідали на запити нашої Генпрокуратури, що громадянина України Петра Мельника на їхній території немає".

"Однак, оскільки Америка все-таки член Інтерполу, вони 9 вересня передали Україні інформацію з міграційної служби, що громадянин Мельник П.В. таки є на їхній території в містечку Сан-Маркос (Каліфорнія)", - сказав депутат і колишній заступник голови Міграційної служби.

"При підльоті до США всім пасажирам роздають на борту літака міграційні карти, у яких вони вказують у який штат їдуть, з якою метою, де зупиняться. В американців із цим усе дуже суворо – ось саме дані з міграційної карти Мельника вони й видали на запит нашої Генпрокуратури", - уточнив Москаль.

Як відомо, Генпрокуратура вже направила в США запит про надання правової допомоги в кримінальному провадженні, відкритому у відношенні екс-ректора Мельника, якого засікли в місті Сан-Маркос у штаті Каліфорнія.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...