Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Аеропорт Бориспіль вирішив заморозити термінал "F"

Четвер, 19 вересня 2013, 16:14

Термінал "В" аеропорта Бориспіль із початку зимової навігації 2013/2014. – 27 жовтня знову буде приймати пасажирів міжнародних рейсів.

Про це повідомив журналістам заступник генерального директора аеропорту Сергій Гомболевський у четвер.

"Зараз аеропорту важко утримувати три термінали - це великі витрати. Ми провели аналіз і вирішили з 27 жовтня повернути терміналу "B" статус міжнародного й використовувати його до 31 березня також як термінал для внутрішніх рейсів", - сказав він.

"А с 31 березня він буде використовуватися тільки як міжнародний і буде обслуговувати чартерні рейси й лоу-кости", - сказав він.

У терміналі "D"  з 31 березня буде відкрита зона внутрішніх рейсів.

За словами Гомболевського, термінал "F", який зараз обслуговує чартери й лоу-кости, планується законсервувати.

Розглядається низка концепцій, зокрема переформатування його у вантажний комплекс.

"Поки рішення про це не прийняті. Вирішено одне – він буде законсервований, а його подальша доля буде визначатися", - сказав заступник гендиректора.

Гомболевський зазначив, що термінал "F" на сьогоднішній день не завантажений, з нього виконується три-чотири, іноді вісім рейсів на день.

"Тому ми хочемо зараз у термінал "B" перевести ці рейси й прагнемо провести переговори із чартерними компаніями, щоб вони оперували в терміналі "B", - сказав він.

Застапник гендиректора також відзначив, що у випадку входження України в єдиний авіапростір з ЄС кількість лоу-кост авіакомпаній в аеропорту може значно збільшитися, і тоді термінал "F" зможе знадобитися як термінал для обслуговування пасажирських рейсів.

"Тому ми не квапимося з ухваленням рішення, що з ним робити", - підкреслив він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування